Projectleider Elektrotechniek (Nieuwegein)

Voor een van onze sterk groeiende regio’s, zijn we op zoek naar een verbindende projectleider die uitdagingen niet uit de weg gaat.

Je werkt aan uitdagende technisch specialistische contracten in de regio Utrecht met een sterk duurzaam karakter. Op basis van jou enthousiasme weet je je teams optimaal te laten presteren.

 

Dit ga je doen als Projectleider Elektrotechniek

Als Projectleider in de regio Utrecht krijg je te maken met uitdagende  projecten. Je komt te werken op de afdeling Technical Inspections & Solutions (TIS). De afdeling zorgt voor een volledige ontzorging over inspecties en keuringen van technische installaties op het gebied van wet en regelgeving en normtechnische vereiste. TIS groeit hard en heeft de ambitie om de grootste inspectiedienst van Nederland te worden. Wij werken samen met toonaangevende klanten zoals ABN, Ahold en Havenbedrijf Rotterdam, KLM, Schiphol en diverse datacenters.

 

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het aansturen en delegeren van een projectteam binnen de discipline ET;
 • Het organiseren en coördineren van alle contract gebonden activiteiten en werkzaamheden
 • Het borgen van een beheersbare projectorganisatie met (kosten) efficiënte, effectieve en volledig op elkaar afgestemde werkprocessen;
 • Het vertegenwoordigen van de projectorganisatie op een tactisch niveau bij diverse opdrachtgevers;
 • Het continu ontwikkelen van medewerkers, afdelingen en de organisatie;
 • Het ondersteunen van het management ten aanzien van de korte en lange termijn doelstellingen;
 • Het nakomen van alle relevante HSEQ, Arbo normen en richtlijnen;
 • Het actief bijdragen aan onze groei-ambitie.

Dit breng je mee

Je bent een echte teamplayer en weet je projectteam optimaal te laten presteren. Je krijgt energie van het uitbreiden van je klantenportfolio en bent in control over de financiële status van je contract.

 

Verder vragen wij:

 • Afgeronde HBO opleiding met diepgaande kennis van Elektrotechniek.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met contracten in de utiliteit;
 • Goede communicatieve vaardigheden en leidinggevende kwaliteiten;
 • Goed analytisch denkvermogen;
 • Teamspirit en stressbestendig;
 • Je bent cijfermatig goed onderlegd;
 • Je bent mensgericht.

 

Wat bieden wij je

Een plek in een team waarin samenwerken en resultaat voorop staat. We werken met en voor elkaar. Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Er horen daar een laptop, telefoon, en een leaseauto bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS

Je komt te werken bij EQUANS. Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.  

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt de vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kan je contact opnemen met Sunny Lakerveld op 06 8222 278 75 of per mail [email protected].


Junior Cost Engineer Elektrotechniek en Instrumentatie (E&I)

Ben je net afgestudeerd en heb je een afgeronde technische mbo-opleiding op zak of wil je vanuit de uitvoering een mooie stap maken en je uitvoeringskennis gaan inzetten in een andere rol, dan hebben we een mooie kans voor jou.
We zoeken namelijk een enthousiaste, leergierige techneut die we het vak cost-engineering kunnen bijbrengen om zo een vliegende start te maken binnen EQUANS.
 
Dit ga je doen als Junior Cost Engineer Elektrotechniek

Als junior Cost Engineer werk je aan de kostprijs calculatie van elektrotechnische projecten in de industrie in heel West Nederland. Op dit moment zijn de (petro) chemie, midden- en hoogspanning, food & beverage en de olie & gas onze belangrijkste marktgebieden.
 
Je leert, onder toezicht, om calculaties en begrotingen uit te werken, eventueel met een stukje voorontwerp, voor zowel bestaande als nieuwbouwprojecten variërend van klein tot groot. Naast de ‘gewone’ bestekcalculaties denk je ook met de klant mee en wordt er soms van je verwacht zelf met een werk omschrijving te komen voor de klant om die vervolgens af te prijzen. Je werkt grotendeels vanuit onze vestiging in Zaandam, maar om een goed beeld te krijgen van wat onze klanten wensen en de optimale oplossing aan te kunnen bieden bezoek je ook regelmatig de verschillende klant- en projectlocaties. Daarnaast is hybride werken (zowel vanuit huis als kantoor) ook bespreekbaar. 

 

Dit breng je mee 
Een afgeronde technische Mbo-opleiding richting elektrotechniek en/of een goede basis aan technische uitvoeringskennis op het gebied van elektrotechniek en instrumentatie.

Werkervaring als cost-engineer is niet noodzakelijk. Om die kennis op te bouwen gaan wij gezamenlijk een ontwikkelplan maken, zodat je wordt klaargestoomd voor een rol als cost-engineer.
Je bent op basis van een goed plan met perspectief bereidt tot het volgen van opleidingen om je het vak verder eigen te maken.

 

Competenties:

 • Daadkrachtig en initiatiefrijk; 
 • Planvaardig en organisatorisch sterk; 
 • Commercieel ingesteld; 
 • Enthousiast en creatief. 

 

Wat bieden wij je
Intensieve persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS-concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.  
Naast extra aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Daar horen een laptop en een telefoon bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 
 
Zo kun je solliciteren
Spreekt de vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kan je contact opnemen met Spreekt de vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kan je contact opnemen met Sunny Lakerveld op 06 822 278 75 of per mail [email protected].
 


Engineer Elektrotechniek

Word je Engineer bij EQUANS dan is het jouw taak te zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam ontwerp. Waarvan? Wisselend van de nieuwbouw van een groot ziekenhuis, uitbreiding van een datacenter, verbouwing van een universiteit tot een nieuwe koelinstallatie in een fabriek. Jij hebt alle touwtjes in handen: planning, kwaliteit, veiligheid en budget. Het resultaat is een maakbaar, onderhoudbaar en bruikbaar ontwerp voor de klant. Is je interesse gewekt?

 

Dit ga je doen als Engineer Elektrotechniek

Jouw verantwoordelijkheid gaat ver, want alle werkzaamheden binnen een Engineeringsproject vallen binnen jouw takenpakket. Je stelt haalbaarheidsstudies en kostprijscalculaties op en je ontwerpt concepten. Daarnaast draai je ook je hand niet om voor basic- en detailengineering. Je zit niet alleen maar op kantoor: we vinden het belangrijk dat je ook regelmatig naar onze klanten op locatie gaat. Je wordt dus kind aan huis bij klanten zoals bijvoorbeeld: Schiphol, Shell, ESA-Estec en Erasmus Medisch Centrum

Het komt soms voor dat de wensen van de klant niet realistisch zijn. Of dat jouw oplossing duurder uitvalt dan verwacht. Maar ook dat vormt geen belemmering voor jou. Met jouw kennis en ervaring weet je namelijk precies hoe je met de klant meebeweegt en wanneer je met een ander advies moet komen.

Benieuwd wat we zoal doen? We werken bijvoorbeeld aan de verduurzaming van de G-pier op Schiphol (CO2-reductie van 84%!), we realiseren een warmte uit zeewatercentrale en de integrale energievoorziening van een wijk in Scheveningen. Je werkt ook aan slimme oplossingen als een buffervoorziening voor warmtenetten van Vattenfall en we verbouwen Terminal 1 op Schiphol, terwijl 180.000 reizigers iedere dag ongestoord hun weg moeten vinden. Heb je behoefte aan kleinere projecten? Regelmatig vraagt onze onderhoudsafdeling om ontwerpassistentie bij lopende installaties, complexe vervangingsvraagstukken of optimalisaties van bestaande installaties.

Je ziet al dat onze klantenkring divers is, maar daar blijft het niet bij. Naast klanten heb je ook te maken met adviseurs, opzichters, directievoerders en keurende instanties. Het spreekt voor zich dat je alles afstemt binnen de wettelijke kaders en de kaders van EQUANS.

 

Ben jij onze speld in de hooiberg?

Genoeg over ons; wat zoeken we in jou? Allereerst een hbo-diploma in de richting van elektrotechniek. Heb je al ervaring in de rol van Engineer in de installatietechniek? Dan is dat zeker mooi meegenomen. Maar niet getreurd: ook zonder die ervaring – maar met de ambitie om door te groeien – ben je meer dan welkom!

Als ervaren Engineer zul je veel werken met software als VABI (Vereniging voor Automatisering in de Bouw en Installatietechniek), REVIT, Solibri, NavisWorks en Autocad, dus ervaring is hiermee is een pre. Je bent een goede gesprekspartner voor zowel de klanten als onze eigen organisatie, maar hebt ook organisatietalent om een ontwerptraject te organiseren en beheersen. En kwaliteit heb je, net als wij, hoog op je prioriteitenlijst staan.

 

Onze rode loper

We weten dat de banen voor het oprapen liggen, dus waarom zou je voor EQUANS kiezen? Nou, ga er maar even voor zitten. Allereerst krijg je deze prachtige functie, waar we je ook nog eens goed voor betalen. We bieden je alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop, telefoon en  mobiliteitsregeling en een goed doordacht thuiswerkbeleid.

Je kunt naar eigen behoeven deels thuis, deels je standplaats Rotterdam en deels op projectlocaties werken.

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding of coaching? Ook dat regelen we voor je. Een goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering, mogelijkheden voor thuiswerken en aantrekkelijke personeelskortingen behoren ook allemaal tot het pakket. We helpen je ook graag werk en privé goed in balans te houden. Zo krijg je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar. Tot slot word je ook nog eens onderdeel van het wereldwijde EQUANS-concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld (toch leuk om op verjaardagen te vertellen).

We wachten op je

Heb je al zin in je eerste werkdag? Ga dan meteen naar de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via onze Chatbot. Spreek je toch liever eerst nog iemand? Sunny Lakerveld beantwoordt graag al je vragen. Je bereikt haar via [email protected] of 06  82 22 78 75. Hopelijk tot snel!

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider werkt EQUANS in het westen van het land met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. We richten ons op complexe (nieuwbouw)projecten, klant specifieke opdrachten, services & onderhoud en kennisontwikkeling. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Onze opdrachtgevers waarderen het dat we ons eerst inleven in hun behoeften voor we een oplossing op maat aanbieden. 


Assistant Responsable d'affaires Electricité (H/F) Carros

 

Saviez-vous que chez EQUANS France, nos équipes interviennent dans le secteur du Génie électrique ?

 

INEO PACA, entité d’EQUANS France, recherche son futur

Assistant Responsable d’affaires Electricité   (H/F)Activité Tertiaire

Poste basé à CARROS (06)

 

INEO PACA, entité d’EQUANS France, spécialisée dans les activités d’installation électrique Industrie et Tertiaire, Réseaux électriques extérieurs et dans la gestion et la maintenance multi-techniques rassemblent plus de 1 1100 collaborateurs autour de ses corps de métiers. Son chiffre d’affaire s’élève à plus de 140 millions d’euros.

 

Vos principales missions :

 

Votre mission consiste à gérer et suivre les chantiers confiés par le Responsable d’Affaires.

Ainsi vous participez à l’étude et au chiffrage des affaires et constituez les dossiers.

Vous surveillez l’exécution des travaux en liaison avec le Responsable d’Affaires dans le respect des procédures qualité, de la satisfaction client et de la maîtrise budgétaire.

Vous encadrez les chantiers et le suivi des équipes, planifiez les moyens nécessaires et traitez les commandes de fournitures. Vous gérez les coûts, les stocks et les livraisons.

Et enfin, parce que c'est l'affaire de tous, vous êtes le garant du respect des règles de sécurité, de qualité et d’environnement.
 


Responsable d'affaires - Electricité tertiaire (H/F)

Saviez-vous que chez EQUANS France, nos équipes interviennent aussi dans les activités d’installation électrique, partout dans l’hexagone ?

 

Ineo Atlantique, entité d’EQUANS France, recherche son futur :

RESPONSABLE D’AFFAIRES - ACTIVITE TERTIAIRE (H/F)

Poste basé à la Roche sur Yon (85)

 

Qui sommes nous ?

 

Expertise et proximité pour EQUANS France, leader des services multi-techniques

Spécialisée dans les activités d’installation électrique Industrie et Tertiaire et dans la gestion et la maintenance multi-techniques, INEO ATLANTIQUE rassemble plus de 600 collaborateurs autour de ses corps de métiers. Son chiffre d’affaire s’élève à plus de 75 millions d’euros

 

Prêt(e) à relever le challenge ?

 

Rattaché(e) au Responsable de Centre de Travaux, vous êtes le garant de vos affaires dans tous ses aspects techniques, managériaux, commerciaux et financiers. 

Vous devez, entre autres missions contribuer à :

Relations commerciales :

 • Entretenir et développer le portefeuille de nos clients
 • Animer le suivi commercial de la clientèle
 • Développer votre activité, de la remise des prix à la négociation finale

Activités opérationnelles :

 • Assurer la supervision technique et financière des affaires depuis la prise de commande jusqu’à la livraison de l’ouvrage au client
 • Etablir les devis et les cahiers de charge
 • Piloter les relations avec les sous-traitants et les fournisseurs
 • Etre le garant du respect des règles d'hygiène et de sécurité sur les chantiers
 • Assurer le reporting inhérent à votre activité

 

Gestion :

 • Assurer l’optimisation et la rentabilité des affaires
 • Assurer le reporting inhérent à votre activité (facturation, encaissement, suivi des dépenses…) via l’outil SAP

 

Management :

 • Participer au management du personnel de chantier et d’études
 • Suivre leur performance et évaluer les compétences à travers les entretiens annuels d’évaluation et professionnel

Apprenti(e) Assistante Manager (H/F)

INEO UTS, entité d’EQUANS France, recherche son futur

 Apprenti Assistante Manager (H/F),

rattaché(e) à l’agence Énergie et Système basée à Nantes.

 

Expertise et proximité pour EQUANS France, leader des services multi-techniques

 

Avec plus de 350 collaborateurs répartis sur trois agences en France (Nantes, Ile-de-France et Lyon), INEO UTS, entité d’EQUANS France, est spécialisée dans l’intégration et l’installation de systèmes électriques pour les transports urbains (métro, tramway, bus…) qui accompagne ses clients dans la mise en œuvre de solutions de transport fiables, performantes et innovantes et participe à des projets complexes sur l’ensemble du territoire national et aussi à l’international.

 

 

Votre challenge à nos côtés : 

Au sein de l’équipe fonction Support de l’agence composée d’un dizaines de personnes, vous participerez au quotidien aux différentes tâches liées à l’activité de l’agence.

 

Dans ce cadre, vos tâches principales seront les suivantes :

 

 • 1er axe organisation de Voyages : (gestion des commandes et réservation des billets de transport France et à l’étranger, réservation hôtel et gestion des fiches de missions en France et ordres de missions export)
 • 2ème axe Administratif : (gestion quotidienne du courrier, gestion de fourniture de bureaux et suivi des commandes des tickets restaurants)
 • 3ème axe Gestion : (Analyse et rapprochement des encaissements reçus puis Extraction de documents sur l’outil SAP)

 

Cette liste est exhaustive

 

Vous l’avez compris, ce poste est très opérationnel dans un environnement dynamique où la flexibilité et l’adaptabilité sont de rigueur.

Ce poste est basé au sein de notre agence de Nantes.

 


Static Electrician

EQUANS are recruiting for a Static Electrician on the HMCTS contract based onsite at Sheffield Combined Courts, S3, 8PH. This is a permanent full-time role working 40 hours per week. On offer is a competitive salary and excellent benefits package.

What will you deliver?

 

 • Ensure routine PPMs are carried out to all electrical plant
 • Carry out reactive tasks throughout the site
 • Plant faults and defects to be swiftly remedied to maintain serviceable order
 • Supervising and monitoring of subcontractors
 • Carry out any other task as directed by the management team
 • Participate in the oncall rota

 

What can we offer you?

 

On offer is a competitive salary and excellent benefits package, which includes;

 

 • Pension Scheme
 • 24 days annual leave (+ public holidays)
 • Life Cover equivalent to 1 times annual salary
 • 24/7 Employee Assistance Program and access to mental wellbeing app
 • Employee discount shopping schemes on major brands and retailers
 • Gym membership discounts 
 • Cycle to work scheme 
 • Broad range of learning opportunities, such as professional qualifications, collective/individual training, and personalized support programmes
   

Chef de Projet Electricité Tertiaire (F/H) - Noyelles-les-Seclin

Saviez-vous que chez EQUANS France, nos équipes interviennent aussi dans les activités d’installation électrique, partout dans l’hexagone ?

 

 

Ineo Hauts-de-France, entité d’EQUANS France, recherche son futur :

                                      Chef de Projet (F/H) - Poste basé à Noyelles-lès-Seclin (59)

 

Expertise et proximité pour EQUANS France, leader des services multi-techniques.

INEO Hauts-de-France, entité d’EQUANS France, spécialisée dans les activités d’installation électrique Industrie et Tertiaire, l’habitat et dans la gestion de la maintenance électrique, rassemble plus de 700 collaborateurs autour de ses corps de métiers.

Son chiffre d’affaires s’élève à plus de 120 millions d’euros.

 

Vos principales missions :

 

Vous rejoignez l’équipe talentueuse de Valentin, votre Responsable d’Affaires. Votre mission consiste à gérer et suivre les chantiers confiés par le Responsable d’Affaires.

 

Vos clients sont des entreprises du Tertiaire et plus particulièrement des bâtiments logistiques. Ainsi vous participez à l’étude et au chiffrage des affaires et constituez les dossiers.

 

Vous surveillez l’exécution des travaux en liaison avec le Responsable d’Affaires dans le respect des procédures qualité, de la satisfaction client et de la maîtrise budgétaire.

 

Vous suivez et encadrez les chantiers, les équipes. Vous structurez le process de production, vous planifiez les moyens nécessaires. Vous traitez le planning d’études, d’exécution et d’achats. Vous gérez les coûts, les stocks et les livraisons. Vous établissez et faites vivre un process réplicable d’une affaire à l’autre.

 

Et enfin, parce que c'est l'affaire de tous, vous êtes le garant du respect des règles de sécurité, de qualité et d’environnement.


Dessinateur-Projeteur de l'équipement électrique Tertiaire (F/H) Seclin

Saviez-vous que chez EQUANS France, nos équipes interviennent aussi dans les activités d’installation électrique, partout dans l’hexagone ?

 

Ineo Hauts-de-France, entité d’EQUANS France, recherche son futur :

                                  Dessinateur–Projeteur  (F/H) - Poste basé à Noyelles-lès-Seclin (59)

 

Expertise et proximité pour EQUANS France, leader des services multi-techniques.

INEO Hauts-de-France, entité d’EQUANS France, spécialisée dans les activités d’installation électrique Industrie et Tertiaire, l’habitat et dans la gestion de la maintenance électrique, rassemble plus de 700 collaborateurs autour de ses corps de métiers. Son chiffre d’affaires s’élève à plus de 120 millions d’euros.

 

Vos principales missions :

 

Vous rejoignez l’équipe de Valentin, votre responsable d’affaires du service Bâtiment Logistique. Votre mission consiste à assurer les études électriques de conception et d’exécution à partir du cahier des charges, des réglementations en vigueur, jusqu’à la mise en service en respectant le budget d’études initial.

 

Vos clients sont des entreprises du Tertiaire et plus particulièrement des bâtiments logistiques. Ainsi, vous concevez les plans et schémas et calculez les câbles et protections.

Vous participez aux études de synthèses et proposez des solutions économiques rationnelles dont vous pouvez justifier l’aspect technique. Vous coordonnez l’activité des dessinateurs, vous appliquez les normes et vous mettez en œuvre le processus qualité. Vous établissez un planning de réalisation. Vous réalisez l’échéancier de livraison du matériel et des livrables du BE ainsi que les études d’exécution suivant l’échéancier.

Vous pourrez être amené à participer à des missions ponctuelles à l’extérieur de la société (en France) en assistance aux responsables d’affaires ou d’assistance lors des mises en services sur site.


Electrical Engineer

EQUANS are recruiting for two Electrical Engineer's to be based in Bury St. Edmunds. These are permanent full-time roles working 40 hours per week. A competitive salary is offered for the role.

The Engineers primary role will be maintenance and reactive repairs on buildings on RAF Mildenhall, Lakenheath and Feltwell.

 

What will you deliver?

 • Carry out PPM tasks and record and complete relative documents
 • Carry out reactive callouts on critical systems
 • Complete compliance testing and minor works to JSP375 standard
 • Minor installation works and testing  
 • Included in out of hours callout rota (if applicable)
 • Clear communication of the company vision and objectives ensuring the implementation of new procedures
 • Promote and drive the company values
 • Keep up to date with industry developments, driving innovation and effective change

 

 

What can we offer you?

 

On offer is a competitive salary and benefits package, which includes;

 

 • Pension Scheme
 • 24 days increasing to 25 days once 2 years service is reached (+ public holidays)
 • Life Cover equivalent to 1 times annual salary
 • 24/7 Employee Assistance Program and access to mental wellbeing app
 • Employee discount shopping schemes on major brands and retailers
 • Gym membership discounts 
 • Cycle to work scheme 
 • Broad range of learning opportunities, such as professional qualifications, collective/individual training, and personalized support programmes