Uitvoerder Werktuigbouwkunde

Zorg jij ervoor dat jouw team optimaal aan de slag kan? Overzie jij de werkzaamheden en trek je graag de verantwoordelijkheid naar je toe? En is een goede samenwerking voor jou vanzelfsprekend? Dan is de functie van Uitvoerder Werktuigbouwkunde bij Equans echt iets voor jou!

 

Dit ga je doen als Uitvoerder HVAC/ Werktuigbouwkunde (WTB)

 • Als Uitvoerder bestaan je dagelijkse werkzaamheden uit het coördineren van en leidinggeven aan de dagelijkse uitvoering van uitdagende werktuigbouwkundige projecten, veelal in een multidisciplinaire omgeving.
 • De functie kent de volgende werkzaamheden en verantwoordelijkheden;
 • Je bent verantwoordelijk voor de inzet van de subcontractors en medewerkers.
 • Je onderhoudt nauwe contacten met de werkvoorbereiding en de projectleiding over onder andere planningen, wijzingen scope, materialen bestellingen.
 • Samen met deze collega’s maak je de juiste kwalitatieve en economische keuzes met betrekking tot de projectwerkzaamheden on-site.
 • Je neemt actief deel aan werk- en coördinatie besprekingen en bent het visitekaartje van de EQUANS organisatie.
 • Als uitvoerder ben jij op de bouwplaats het aanspreekpunt voor onze opdrachtgever, hoofd aannemer, leveranciers en/of subcontractors.
 • Jouw gevoel voor, en inzicht in, veiligheid zorgt ervoor dat onze monteurs iedere dag weer veilig huiswaarts keren.
 • Je bent een coachende leidinggevende; je voert voortgangsgesprekken, je coacht en stuurt aan daar waar nodig (begeleiding en coaching van leerling monteurs)

 

Dit breng je mee

 • Je hebt een afgeronde MBO opleiding richting Werktuigbouwkunde
 • Kennis van HVAC Heating Ventilation Air Condition
 • Je beschikt over een geldig VCA-Vol diploma
 • Je hebt leidinggevende ervaring als Checfmonteur
 • Je beschikt over een out of the box denkwijze
 • Zich herkend in de volgende competenties; Coachen en Aansturen, Leidinggeven en Beïnvloeden, Delegeren en Vakkundig

 

Wat bieden wij je

Bij Equans werk je mee aan inventieve, duurzame en energiebesparende oplossingen. We bieden je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, daarnaast bieden we natuurlijk een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon, en een leaseauto bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Vanuit de functie uitvoerder is het mogelijk om door te groeien naar een functie als constructiemanager, een belangrijke stap in jouw ontwikkeling in professioneel bouwplaats management.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Voor vragen kun je contact opnemen met Remco van Wijk via [email protected] of telefonisch op 06 330 314 10.

 

Wij zijn Equans

Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

 


Constructiemanager Speciale Projecten

Dit ga je doen als Constructiemanager Speciale Projecten

Voor het team Speciale Projecten is EQUANS in Limburg op zoek naar een Constructiemanager. Dit team voert industriële projecten uit voor vaste klanten van EQUANS die vastlopen met het project. Deze projecten zijn vaak multidisciplinair maar omvatten vooral werktuigbouwkundige werkzaamheden.

 

Vaak zijn het projecten die onder tijdsdruk staan of projecten waarvan de projectscope nog niet helemaal duidelijk is maar wel al met de uitvoering wordt begonnen. Hierdoor komt het voor dat de uitvoering al meedenkt binnen de engineeringsfase of worden werkzaamheden anders en slimmer gepland en later uitgevoerd. Daarnaast kan het team ondersteunen bij scope bepaling en helpen we de klanten bij het bedenken van de technische oplossingen, bijvoorbeeld in het realiseren of vergroten van pilot-plants. Hierdoor besparen we tijd en kunnen onze klanten zich sneller richten op hun corebusiness.

 

Als Constructiemanager ben je dagdagelijks verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

 • Het correct uitvoeren van complexe industriële projecten waarbij jij zorgt voor de planning, aansturing en coördinatie van de uit te voeren werkzaamheden. Als Constructiemanager zorg je ervoor dat de projecten tijdig en correct worden uitgevoerd en rekening wordt gehouden met de bestekeisen, kwaliteits- en veiligheidseisen, klantwensen en wet- en regelgeving.
 • Zorgdragen voor de juiste bezetting op de projecten zodat de projecten correct en efficiënt uitgevoerd kunnen worden. Je bent verantwoordelijk voor het op- en afschalen van bemensing en instrueert en motiveert jouw collega’s op de juiste manier zodat jullie samen de deadline van het project halen.
 • Het bewaken van kosten en het vastleggen, communiceren en administreren van wijzingen in de budgetten en gemaakte kosten tijdens de projecten. Daarnaast calculeer je het totaal aantal benodigde uren waarbij je ook rekening houdt met het inhuren van subcontractors en de toelevering van ondersteunende diensten op de projecten.
 • Voorbereiding van de projecten waarbij je in samenwerking met projectleiding, klant en engineering zorgt voor een juiste planning voor de uitvoering van het project. Hierbij houd je rekening met algemene organisatie, werkmethoden, planningen en voorschriften. Daarnaast vertaal je de oplossingen van Engineering naar de uitvoering en neem je de klant mee in de uit te voeren werkzaamheden.
 • Onderhouden van contacten met de klant, diverse soorten collega’s, onderaannemers en toeleveranciers. Jij bent de verantwoordelijke voor de uitvoering en neemt de bovenstaande contactpersonen mee in de uit te voeren werkzaamheden en stuurt bij waar nodig. Daarnaast neem je deel aan werkbesprekingen en bouwvergaderingen en adviseer je de projectleider over afwijkingen en te nemen acties.

 

Dit breng je mee

 • Je hebt een technische opleiding afgerond (werktuigbouwkunde is een pré) en beschikt over HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ongeveer 10 jaar ervaring als chef-monteur, hoofdmonteur, voorman of uitvoerder.
 • Je hebt ervaring met werktuigbouwkundige projecten binnen een industriële omgeving. En ervaring binnen de (petro)chemie is hierbij een pré.
 • Je bent sterk in plannen en organiseren en onderhoudt gemakkelijk contacten met collega’s, onderaannemers en klanten op verschillende niveaus.
 • Je bent stressbestendig en in staat om overzicht te houden over de diverse werkzaamheden binnen de projecten.
 • Je bent in staat anderen te motiveren en coachen en durft verschillende werkzaamheden te delegeren.
 • Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

 

Wat bieden wij je

Een uitdagende baan als Constructiemanager binnen een team dat zich richt op speciale contracten die zich door tijdsdruk of het ontbreken van een volledige projectscope onderscheiden van reguliere trajecten. Het team wordt gekenmerkt door een prettige samenwerking waar collega’s voor elkaar klaar staan en bereid zijn elkaar te helpen. Er is een transparante samenwerking en weinig hiërarchie waarbij het team zelfsturend functioneert. Daarnaast biedt EQUANS jou aandacht voor persoonlijke groei met een ruim opleidingsbudget en een persoonlijk ontwikkelingsplan waarbij jij samen met jouw leidinggevende bepaald waar je aan wilt werken en welke cursussen daarbij nodig zijn.

 

Ook zorgt EQUANS voor een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarbij horen ook een tablet, telefoon en leaseauto die je privé mag rijden. Daarnaast heb je een goede pensioenregeling, een gezamenlijk hulpfonds, een collectieve zorgverzekering, een aanbrengbonus en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten horen hierbij. Ten slotte heb je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar en is flexibel werken in overleg mogelijk. Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Wij zijn EQUANS

EQUANS is de nieuwe naam van ENGIE Services Nederland. Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan binnen EQUANS jou aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op 06- 83 30 13 25.

 

 


Werkvoorbereider Services

Ben jij op zoek naar een dynamische werkomgeving op het snijvlak modificeren, techniek en coördineren? Heb jij een passie voor werktuigbouwkunde en wil jij verantwoordelijk zijn voor het beheer en de instandhouding van technische installaties binnen de grootste vastgoedportefeuille van Nederland? Dan is de functie van Werkvoorbereider Services bij Equans iets voor jou! 

 

Dit ga je doen als Werkvoorbereider Services

Als werkvoorbereider bij Equans verzorg je de complete voorbereiding van projecten binnen de utiliteit. Denk hierbij vooral aan vervanging of uitbreiding van (energie)installaties.

Jouw werkzaamheden komen voort uit storingen, preventief onderhoud en aanvullende klantwensen.

Naast het calculeren, draag jij ook zorg voor een goede en complete uitvoering.

 

Voor het overgrote deel van je tijd zul je bezig zijn met werkzaamheden binnen het Rijksvastgoedbedrijf (Defensie en Rijksoverheid). Projecten kunnen hierbij oplopen tot €100.000,- en hebben een zeer divers karakter. Daarnaast behoren scholen en kantoorgebouwen ook tot jouw aandachtsgebied.

Hoe groot een project ook is, als werkvoorbereider ben jij de adviseur voor klanten, leveranciers en collega’s.

 • Je beoordeelt op basis van de uitgevoerde werkzaamheden wat er nodig is om een weer een werkende installatie te garanderen;
 • Je bent verantwoordelijk voor maken van calculaties, het opstellen van offertes en houdt de projectadministratie bij;
 • Je bent verantwoordelijk voor het op tijd en juiste wijze verzorgen van materiaal en materieel;
 • Je stelt planningen op en bewaakt de kwaliteit en de kosten van uiteenlopende projecten;
 • Je werkt intensief samen met andere disciplines en coördineert de werkzaamheden samen met je team.

 

Dit breng je mee

 • Om succesvol te zijn in deze functie ben je proactief, heb je verantwoordelijkheidsgevoel en ben je bekend met het werken in een dynamische omgeving;
 • Beschik je minimaal over een afgeronde MBO opleiding richting Werktuigbouwkunde, Installatietechniek of soortgelijk;
 • Je beschikt over meerdere jaren werkervaring in technische omgeving;
 • Ben je communicatief vaardig op alle niveaus;
 • Plannen en organiseren gaat je goed af en je weet de juiste prioriteiten te stellen; 
 • Je bent in staat om meerdere ballen hoog te houden; 

 

Wat bieden wij je

Je maakt onderdeel uit van het wereldwijde Equans concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Wij bieden jou persoonlijke coaching en ontwikkeling, grote mate van vrijheid, afwisselend werk in een werkomgeving waar jouw mening telt. Ondanks dat Equans een groot bedrijf is, ben je binnen de afdeling een persoon waar ook de persoonlijke aandacht van zeer groot belang is. Daarnaast stimuleren wij ambitie en groeiontwikkeling binnen de gehele organisatie, waardoor er ontzettend veel mogelijkheden kunnen worden geboden binnen de technische dienstverlening.
 

 • Een vast contract!
 • Een salaris tussen €3300,- en €4500,- bruto per maand o.b.v. 40 uur per week. Exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring;
 • 38 vakantiedagen bij een dienstverband van 40 uur per week;
 • Thuiswerkmogelijkheden met een uitstekende thuiswerkregeling (2 dagen bij een dienstverband van 40 uur per week);
 • Laptop, telefoon en facilitaire benodigdheden om je werk zo prettig mogelijk uit te voeren;
 • Mogelijkheden tot (persoonlijke) ontwikkeling en groei, zowel in functie als in kennis en kunde;
 • Je komt terecht in een fijn team bestaande uit: Werkvoorbereiders, Coördinatoren/Planners en rapporteert direct aan de Manager Services.

 

Zo kun je solliciteren

Heb jij de wil om de verwachtingen van onze klanten elke dag te overtreffen? Reageer dan direct via de button 'solliciteren'. Voor vragen kun je contact opnemen met Nick Flader via [email protected] of telefonisch op 06 573 60 102.

 

Wij zijn Equans

Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider werkt Equans in het westen van het land met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. We richten ons op complexe (nieuwbouw)projecten, klant specifieke opdrachten, services & onderhoud en kennisontwikkeling. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Onze opdrachtgevers waarderen het dat we ons eerst inleven in hun behoeften voor we een oplossing op maat aanbieden. 

 

 


Junior Werkvoorbereider Werktuigbouwkunde

Dit ga je doen als Junior Werkvoorbereider Werktuigbouwkunde

Als Junior Werkvoorbereider Werktuigbouwkunde bij Equans in Maastricht-Airport ga je deel uitmaken van het team dat projecten en klussen uitvoert bij de verschillende ziekenhuizen in Zuid-Limburg. Denk hierbij aan het Zuyderland medisch centrum in Sittard en Heerlen en het MUMC in Maastricht. Bij deze klanten pakt het team diverse multidisciplinaire klussen en projecten op.

 

In de rol van Junior Werkvoorbereider Werktuigbouwkunde zorg je ervoor dat de werktuigbouwkundige kant van de klussen en projecten voorbereid wordt. Hierbij neem je gangbare HVAC-installaties voor je rekening maar werk je ook aan klant specifieke installaties zoals medische gassen en installaties voor operatiekamers, laboratoria en cleanrooms. Je werkt samen met collega’s in een vast team van projectleiders, werkvoorbereiders en een groep vaste monteurs. Daarnaast wordt van jou als Junior Werkvoorbereider verwacht dat je samen met collega’s van de werkvoorbereiding en de monteurs op locatie opnames doet en de werkzaamheden verdeeld over de verschillende teams. Natuurlijk wordt je hierin ondersteunt door collega’s en worden jou als de fijne kneepjes van het vak Werkvoorbereider geleerd.

 

Je bent als Junior Werkvoorbereider Werktuigbouwkunde verantwoordelijk voor de volgende zaken:

 • Samen met het werkvoorbereidingsteam zorgen voor de werktuigbouwkundige werkvoorbereiding zodat multidisciplinaire projecten gerealiseerd kunnen worden.
 • Je maakt kleine ontwerpen en bijbehorende calculaties en verwerkt deze in offertes voor de uit te voeren werkzaamheden.
 • Je zorgt samen voor een gedegen projectadministratie en levert deze aan bij de projectleider zodat de voortgang en gemaakte kosten gedurende de looptijd van het project goed bijgehouden kunnen worden.
 • In overleg met de uitvoering en projectleider zorgdragen voor de juiste techneuten op de verschillende projecten en klussen.
 • Onderhouden van contacten met de klant, leveranciers, onderaannemers en andere afdelingen binnen Equans en realiseert een effectieve bijdrage aan de voortgang van klussen en projecten.

 

Dit breng je mee

 • Je hebt MBO-4 werk- en denkniveau, door een MBO-4 opleiding Werktuigbouwkunde of werkervaring verkregen.
 • Ervaring als werktuigbouwkundig werkvoorbereider in de utiliteit is een pré.
 • Je bent klantgericht, denkt graag mee met de klanten en wilt ze ontzorgen op het gebied van installatietechniek.
 • Je bent een echte planner en organiseert graag zaken.
 • Je bent leergierig, proactief en ondernemend ingesteld.
 • Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal goed.
 • Je bent een teamplayer en werkt graag in teamverband.
 • Je bent flexibel en werkt gemakkelijk samen met collega’s van andere disciplines.

 

Wat bieden wij je

Een uitdagende rol als Junior Werkvoorbereider binnen het team dat projecten en klussen uitvoert bij de verschillende ziekenhuizen in Zuid-Limburg. Het is de perfecte rol om vanuit een monteur of technicus functie door te groeien naar een binnen functie of om als starter te beginnen met werkvoorbereiding. Daarnaast biedt het team jou als installatietechnisch professional de ruimte om mee te werken aan uitdagende klussen en projecten. Verder is het een hecht team met korte lijnen, een hoog hospitality gevoel en de wil om de klanten te ontzorgen. Ze denken mee met de klanten en stellen zich flexibel op. Daarnaast wordt de afdeling gekenmerkt door een open cultuur, waar input en betrokkenheid gewaardeerd en aangemoedigd wordt.

 

Naast deze zaken biedt Equans jou een goed salaris, aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en in overleg de mogelijkheid om flexibel en thuis te werken. Bij deze functie horen daar ook een laptop en telefoon bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op 06-833 013 25.

 

Wij zijn Equans

Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.


Conducteur de Travaux Mécanique (H/F)

Saviez-vous que chez EQUANS France, nos équipes interviennent aussi dans les activités d’installation électrique, partout dans l’hexagone ?

 

 

Ineo ITE, entité d’EQUANS France, recherche son futur :

Conducteur de Travaux Mécanique- ACTIVITE MECANIQUE (H/F)

Poste basé à Richemont (57) - CDI

 

Expertise et proximité pour EQUANS France, leader des services multi-techniques

INEO ITE, entité d’EQUANS France, spécialisée dans les activités d’installation électrique Industrie et Tertiaire, Réseaux électriques extérieurs et dans la gestion et la maintenance multi-techniques rassemblent plus de 610 collaborateurs autour de ses corps de métiers. Son chiffre d’affaire s’élève à plus de 80 millions d’euros.

A la recherche de femmes et d’hommes engagés et audacieux, INEO ITE recrute de nombreux talents à travers toute la France. Rejoignez un univers de travail épanouissant et innovant, favorisant l’agilité et la créativité afin de répondre aux enjeux énergétiques d’aujourd’hui et de demain.

 

Rattaché(e) au Responsable d’Affaires, vous êtes le garant du bon déroulement des affaires, et de la bonne réalisation des chantiers en mécanique (vantellerie, robinetterie, hydroélectricité…) et ce, dans le respect des règles d'hygiène et de sécurité, de la qualité d'exécution et des délais.

Véritable chef d’orchestre, vous êtes le lien entre les Responsables d’Affaires et les équipes terrain. Vous gérez un ou plusieurs chantiers (selon la taille) et coordonner l’activité des différents intervenants ( maître d'ouvrage, fournisseurs, partenaires financiers).

 

Vos principales missions :

 

 • Le Technique :

Contrôler la qualité des réalisations et des chantiers

Assurer l’interface avec les structures organisationnelles de l’agence (Achat, Bureau d’études…)

 

 • La Gestion :

Prendre en charge l'organisation, la préparation et la réalisation des travaux

Suivre la sous-traitance (qualité, planning, sécurité et approvisionnement)

Remonter des informations en vue de la facturation des travaux

Formuler un avancement et quantifier le « reste à faire »

 

 • Le Commerce :

Être l’interlocuteur du client et des différents intervenants 

Gérer au quotidien les éventuels travaux supplémentaires formulés par le client

Participer à l’établissement des devis et à la facturation des travaux

 

 • Le Management :

Coordonner, superviser et motiver votre équipe

Gérer leur planning ainsi que leurs pointages

Veiller à la sécurité sur les chantiers et être exemplaire dans le domaine

 

Des déplacements sont à prévoir sur le quart Nord Est de la France.

Votre profil :

 

De formation BAC à BAC+2 en chaudronnerie ou construction métallique, vous justifiez d'une expérience significative de 5 ans minimum dans la même fonction et dans le secteur industriel

 

Doté(e) d’un solide sens de la coordination et de l’organisation, vous êtes reconnu(e) auprès de vos équipes pour votre rigueur et votre fiabilité.

Vos qualités relationnelles et vos compétences techniques vous aideront à devenir un(e) partenaire privilégié(e) de nos clients.

 

 

Vos avantages :

 

 • Une prime de vacances versée par la CIBTP
 • Une contribution à la mutuelle de groupe
 • Prime d’intéressement et de participation
 • Des avantages liés au CSE

 

 

 

Un dernier point pour vous convaincre de nous rejoindre ?

 

Venir chez nous, c’est intégrer un grand Groupe, tout en travaillant dans des équipes à taille humaine actives et motivées.

Et bien sûr, c’est avoir la possibilité d’être formé régulièrement, comme l’ensemble de nos salariés. 

 

Alors, envie de faire partie de l’aventure EQUANS France ?

 

 

 EQUANS France garantit l’égalité des chances pour tous et la diversité.

 

EQUANS France s'engage à promouvoir la diversité, l’inclusion et à lutter contre toutes les formes de discriminations à l’accès à l'emploi, à la formation, à la promotion et plus largement dans nos environnements et cadres de travail.   

L’insertion, la mixité, le soutien et l’accompagnement des jeunes, des seniors, des personnes en situation de handicap sont des priorités essentielles de la politique ressources humaines. 

 

En savoir plus sur EQUANS France :

Plus de 27 000 collaborateurs contribuent à l’aventure EQUANS France. Concepteurs, intégrateurs et mainteneurs de solutions multi-techniques, tous sont engagés sur l’ensemble de la chaîne de valeur (financement, études, installation, maintenance, contrats de performance). Répartis dans 413 agences sur l’ensemble du territoire français et aussi à l’International, l’exigence et la bienveillance sont au cœur de notre culture et de la performance.

 

Notre mission ? Au sein d’EQUANS France, nos équipes, pour qui la santé et la sécurité au travail sont  une priorité absolue, sont engagées pour accompagner leurs clients dans leurs transitions énergétique, industrielle et numérique et relever ainsi le défi de la décarbonation de notre économie. Pour cela,  nos équipes connectent, protègent et alimentent en flux énergétiques et numériques les territoires, les villes, les bâtiments, les industriels et les infrastructures de transport.

 

Experts dans 6 domaines - Génie électrique, Génie climatique, Réfrigération, Protection incendie, IT et télécommunications, Solutions digitales, la complémentarité de nos activités témoigne de notre capacité à innover et à nous adapter pour fournir des services à forte valeur ajoutée pour nos clients

Enraciné dans une histoire plus que centenaire issue des sociétés Axima et Ineo, EQUANS France atteint un chiffre d’affaire de 5 milliards d’euros.


Conducteur de Travaux Mécanique ( H/F)

Saviez-vous que chez EQUANS France, nos équipes interviennent aussi dans les activités d’installation électrique, partout dans l’hexagone ?

 

 

Ineo ITE, entité d’EQUANS France, recherche son futur :

Conducteur de Travaux Mécanique- ACTIVITE INDUSTRIE (H/F)

Poste basé à Le Creusot (71) - CDI

 

Expertise et proximité pour EQUANS France, leader des services multi-techniques

INEO ITE, entité d’EQUANS France, spécialisée dans les activités d’installation électrique Industrie et Tertiaire, Réseaux électriques extérieurs et dans la gestion et la maintenance multi-techniques rassemblent plus de 610 collaborateurs autour de ses corps de métiers. Son chiffre d’affaire s’élève à plus de 80 millions d’euros.

A la recherche de femmes et d’hommes engagés et audacieux, INEO ITE recrute de nombreux talents à travers toute la France. Rejoignez un univers de travail épanouissant et innovant, favorisant l’agilité et la créativité afin de répondre aux enjeux énergétiques d’aujourd’hui et de demain.

 

Rattaché(e) au Responsable d’Affaires, vous êtes le garant de la bonne réalisation des travaux d'installation électromécanique industrielle et ce, dans le respect des règles d'hygiène et de sécurité, de la qualité d'exécution et des délais.

 

Vos principales missions :

 • La Technique :

Contrôler la qualité des réalisations et des chantiers

Assurer l’interface avec les structures organisationnelles de l’agence (Achat, Bureau d’études…)

 

 • La Gestion :

Prendre en charge l'organisation, la préparation et la réalisation des travaux

Suivre la sous-traitance (qualité, planning, sécurité et approvisionnement)

Remonter des informations en vue de la facturation des travaux

Formuler un avancement et quantifier le « reste à faire »

 

 • Le Commerce :

Être l’interlocuteur du client et des différents intervenants 

Gérer au quotidien les éventuels travaux supplémentaires formulés par le client

Participer à l’établissement des devis et à la facturation des travaux

 

 • Le Management :

Coordonner, superviser et motiver votre équipe

Gérer leur planning ainsi que leurs pointages

Veiller à la sécurité sur les chantiers et être exemplaire dans le domaine

 

Vous serez amené(e) à travailler chez nos clients historiques : Alstom, Thermodyn, Arcelor, Framatome, Safran …

Vous êtes le candidat idéal si :

Vous avez suivi une formation BAC à BAC+2 en chaudronnerie ou construction métallique, vous justifiez d'une expérience significative de 5 ans minimum dans la même fonction et dans le secteur industriel

Doté(e) d’un solide sens de la coordination et de l’organisation, vous êtes reconnu(e) auprès de vos équipes pour votre rigueur et votre fiabilité.

Vos qualités relationnelles et vos compétences techniques vous aideront à devenir un(e) partenaire privilégié(e) de nos clients.

 

Un dernier point pour vous convaincre de nous rejoindre ?

 Venir chez nous, c’est intégrer un grand Groupe, tout en travaillant dans des équipes à taille humaine actives et motivées.

Et bien sûr, c’est avoir la possibilité d’être formé régulièrement, comme l’ensemble de nos salariés. 

 

Alors, envie de faire partie de l’aventure EQUANS France ?

 

 EQUANS France garantit l’égalité des chances pour tous et la diversité.

EQUANS France s'engage à promouvoir la diversité, l’inclusion et à lutter contre toutes les formes de discriminations à l’accès à l'emploi, à la formation, à la promotion et plus largement dans nos environnements et cadres de travail.   

L’insertion, la mixité, le soutien et l’accompagnement des jeunes, des seniors, des personnes en situation de handicap sont des priorités essentielles de la politique ressources humaines. 

 

En savoir plus sur EQUANS France :

Plus de 27 000 collaborateurs contribuent à l’aventure EQUANS France. Concepteurs, intégrateurs et mainteneurs de solutions multi-techniques, tous sont engagés sur l’ensemble de la chaîne de valeur (financement, études, installation, maintenance, contrats de performance). Répartis dans 413 agences sur l’ensemble du territoire français et aussi à l’International, l’exigence et la bienveillance sont au cœur de notre culture et de la performance.

Notre mission ? Au sein d’EQUANS France, nos équipes, pour qui la santé et la sécurité au travail sont  une priorité absolue, sont engagées pour accompagner leurs clients dans leurs transitions énergétique, industrielle et numérique et relever ainsi le défi de la décarbonation de notre économie. Pour cela,  nos équipes connectent, protègent et alimentent en flux énergétiques et numériques les territoires, les villes, les bâtiments, les industriels et les infrastructures de transport.

Experts dans 6 domaines - Génie électrique, Génie climatique, Réfrigération, Protection incendie, IT et télécommunications, Solutions digitales, la complémentarité de nos activités témoigne de notre capacité à innover et à nous adapter pour fournir des services à forte valeur ajoutée pour nos clients

Enraciné dans une histoire plus que centenaire issue des sociétés Axima et Ineo, EQUANS France atteint un chiffre d’affaire de 5 milliards d’euros.


Conducteur de Travaux Mécanique (H/F)

Saviez-vous que chez EQUANS France, nos équipes interviennent aussi dans les activités d’installation électrique, partout dans l’hexagone ?

 

 

Ineo ITE, entité d’EQUANS France, recherche son futur :

Conducteur de Travaux - ACTIVITE INDUSTRIE (H/F)

Poste basé à Richemont (57) - CDI

 

Expertise et proximité pour EQUANS France, leader des services multi-techniques

INEO ITE, entité d’EQUANS France, spécialisée dans les activités d’installation électrique Industrie et Tertiaire, Réseaux électriques extérieurs et dans la gestion et la maintenance multi-techniques rassemblent plus de 600 collaborateurs. Son chiffre d’affaire s’élève à plus de 90 millions d’euros.

A la recherche de femmes et d’hommes engagés et audacieux, INEO ITE recrute de nombreux talents à travers toute la France. Rejoignez un univers de travail épanouissant et innovant, favorisant l’agilité et la créativité afin de répondre aux enjeux énergétiques d’aujourd’hui et de demain.

 

Rattaché(e) au Responsable d’Affaires, vous assurez la responsabilité opérationnelle de l’exécution ,de l’organisation et du commandement d’un ou plusieurs chantiers d’installations mécaniques auprès de nos clients industriels, dans le respect des règles de sécurité, de qualité, des délais et des conditions contractuelles.

 

Vos principales missions :

 

 • MANAGEMENT : Encadrer vos équipes, les motiver et développer leur potentiel.
 • TECHNIQUE : Maitriser les techniques afin d’aider les équipes à diagnostiquer des dysfonctionnements et réaliser des dépannages.
 • COMMERCE : Faciliter les échanges avec les différents interlocuteurs ( clients, fournisseurs,…)
 • GESTION : Réaliser un suivi formalisé des divers chantiers en veillant à la rentabilité et l’optimisation des chantiers.

 

Des déplacements sont à prévoir sur le quart Nord Est de la France.

 

 

 

 

 

 

 

 

Votre profil :

 

De formation BAC à BAC+2 et vous justifiez d'une expérience significative de 5 ans minimum dans la même fonction et dans le secteur industriel

 

Doté(e) d’un solide sens de la coordination et de l’organisation, vous êtes reconnu(e) auprès de vos équipes pour votre rigueur et votre fiabilité.

Vos qualités relationnelles et vos compétences techniques vous aideront à devenir un(e) partenaire privilégié(e) de nos clients.

 

 

Un dernier point pour vous convaincre de nous rejoindre ?

 

Venir chez nous, c’est intégrer un grand Groupe, tout en travaillant dans des équipes à taille humaine actives et motivées.

Et bien sûr, c’est avoir la possibilité d’être formé régulièrement, comme l’ensemble de nos salariés. 

 

Alors, envie de faire partie de l’aventure EQUANS France ?

 

 EQUANS France garantit l’égalité des chances pour tous et la diversité.

 

EQUANS France s'engage à promouvoir la diversité, l’inclusion et à lutter contre toutes les formes de discriminations à l’accès à l'emploi, à la formation, à la promotion et plus largement dans nos environnements et cadres de travail.   

L’insertion, la mixité, le soutien et l’accompagnement des jeunes, des seniors, des personnes en situation de handicap sont des priorités essentielles de la politique ressources humaines. 

 

En savoir plus sur EQUANS France :

Plus de 27 000 collaborateurs contribuent à l’aventure EQUANS France. Concepteurs, intégrateurs et mainteneurs de solutions multi-techniques, tous sont engagés sur l’ensemble de la chaîne de valeur (financement, études, installation, maintenance, contrats de performance). Répartis dans 413 agences sur l’ensemble du territoire français et aussi à l’International, l’exigence et la bienveillance sont au cœur de notre culture et de la performance.

 

Notre mission ? Au sein d’EQUANS France, nos équipes, pour qui la santé et la sécurité au travail sont  une priorité absolue, sont engagées pour accompagner leurs clients dans leurs transitions énergétique, industrielle et numérique et relever ainsi le défi de la décarbonation de notre économie. Pour cela,  nos équipes connectent, protègent et alimentent en flux énergétiques et numériques les territoires, les villes, les bâtiments, les industriels et les infrastructures de transport.

 

Experts dans 6 domaines - Génie électrique, Génie climatique, Réfrigération, Protection incendie, IT et télécommunications, Solutions digitales, la complémentarité de nos activités témoigne de notre capacité à innover et à nous adapter pour fournir des services à forte valeur ajoutée pour nos clients

Enraciné dans une histoire plus que centenaire issue des sociétés Axima et Ineo, EQUANS France atteint un chiffre d’affaire de 5 milliards d’euros.


Site Supervisor - Piping & construction

Pour nos chantiers de tuyauteries enterrées de la division Industrie Sud - localisés principalement en Wallonie – EQUANS est à la recherche d’un Site Supervisor.  
Vos activités sont entre autres les suivantes

 • en tant que Chef de chantier, vous réalisez des projets en tuyauteries enterrées
  • vous organisez et dirigez un chantier tant au niveau des travailleurs, que du matériel nécessaire, et ce, en ligne avec les moyens financiers mis à votre disposition
  • en fonction de l'ampleur du chantier vous êtes responsable de la réalisation d'une partie ou de l'entièreté des tâches
  • vous êtes responsable de la bonne œuvre du respect des règles de sécurité, de qualité et les règles liées à l’environnement dans le respect des procédures en vigueur
 • objectifs
  • vous êtes responsable de la productivité et des résultats des chantiers
  • vous respectez les objectifs budgétaires
  • vous participez aux actions permettant l’amélioration des résultats
 • vous assurez le suivi administratif : choix de la main-d’œuvre et du matériel pour l'avancement des travaux, la préparation des réunions de chantier…
  • vous assurez un rapportage régulier quant à l’état d’avancement de chaque projet, ainsi que les actions prises pour corriger les divergences par rapport au planning
  • vous rapportez les besoins de votre équipe (formations, matériel, etc.)
  • vous rapportez au Chef de projet

Votre chantier 

 • vous préparez le chantier : qualité, accès, sécurité, mode opératoire, planning, constitution des besoins en hommes, rédaction des réquisitions…
 • vous assurez le suivi : conduite des équipes, relation avec le client, qualité de travail, respect des procédures, état d’avancement, amélioration du résultat, participation aux réunions de chantier…
 • vous gérez le repli du chantier : rentrée du matériel, nettoyage du chantier, réception du travail, obtention des suppléments et claims…

 
De quoi avez-vous besoin pour devenir notre futur(e) Site Supervisor ?

 • une formation technique ou d'une expérience suffisante dans un rôle dirigeant sur les chantiers
 • de l’expérience dans le secteur de la construction et/ou de la tuyauterie
 • être un.e leader né.e, capable à la fois de faire preuve de fermeté et de motiver son équipe
 • être orienté.e solution et efficacité
 • un sens technique aigu et aimer rechercher des solutions
 • ne pas tolérer les comportements dangereux ou la qualité médiocre : un chantier n’est pas une science exacte, vous faites preuve de dynamisme et de flexibilité dans vos heures de travail et vos tâches
 • de nature communicatrice, vous collaborez aisément avec les clients, les entrepreneurs et les inspecteurs
 • savoir parler français

 
Envie de relever les défis multi-technologiques de demain ?
 Alors rejoignez dès à présent nos équipes d'experts, au sein desquelles vous pourrez exercer de nombreuses responsabilités et vos connaissances techniques mises en pratique. Et ce, dans un environnement de travail passionnant et innovant !Vous aurez également l’occasion de découvrir les technologies de demain afin d’aider nos clients dans les trois grandes transitions actuelles : la transition énergétique, la transition industrielle et la transition numérique. Mais ce n’est pas tout, rejoindre EQUANS, c'est aussi :

 • un salaire compétitif, conforme à votre formation et expérience
 • des avantages extra-légaux à déterminer selon votre fonction, tels que des chèques-repas, un abonnement social, des assurances groupe & hospitalisation
 • de belles opportunités de formation et de développement

 Nous avons hâte de vous rencontrer !
Cette description vous colle-t-elle à la peau et vous souhaitez plus de renseignements ? Contactez notre collègue RH Frederic Vervacke - 0471 77 89 21  


Découvrez nos postes ouverts : Responsable chantier/site - Mécanique

Equans recherche des chefs d'équipe et de chantier pour les projets mécaniques. Découvrez tous nos jobs et postulez dès maintenant.